.: Laatste quote

"De boot gemist? Hij heeft de haven nooit gevonden!"

G - Niet elk potje vindt even snel een dekseltje..

---

Quote:
Door:
Toelichting:

Weblog reacties

Volg het weblog via een RSS feed

Wat is het verschil tussen een krent en een rozijn?

Krenten en RozijnenHet is een telkens terugkerende vraag, daarom besloot ik het antwoord op te zoeken en dan kan ik het net zo goed gelijk met jullie delen.

 

Rozijnen en krenten zijn beide gedroogde druiven, de soort druif waarvan hij wordt gemaakt is bepalend voor de naam.

 

Rozijnen zijn gedroogde druiven. Rozijnen zijn afkomstig van verschillende variëteiten van de druif, uit o.a. Zuid-Europa, Turkije of Californië. De kleur varieert van licht geel (voor de witte druif) tot diep paarsblauw en bruin (voor de blauwe pitloze druiven) . Een heel bekende soort is de Sultana rozijn die van de gelijknamige pitloze druif wordt gemaakt. Na het plukken worden de druiven in zgn potas gedrenkt in een soda oplossing waardoor het velletje gaat scheuren en de druif makkelijker verdroogt. Hierna worden ze goed gewassen, van de steeltjes gescheiden en uiteindelijk goed gedroogd en verpakt. Door het besprenkelen van de rozijnen met plantaardige olie blijven ze mooi los van elkaar. Vaak worden rozijnen gezwaveld of met een oplossing van kaliumcarbonaat behandeld, om het uiterlijk te verfraaien en ze duurzamer te maken. Ook rozijnen hebben een hoog suikergehalte nl. 64 gr. per 100 gr.

 

Krenten zijn gedroogde vruchten van de wijnstok. Ze worden gemaakt van een hele klein donkerblauw druivenras Raisin de Korinthe. De krent verschilt duidelijk van de rozijn waarbij de smaak droger en zuurder is en de kleur tegen zwart aanloopt. Ze worden vooral verbouwd in Griekenland, verder in Californië en Australië. Het suikergehalte is 60%. Het drogen gaat op dezelfde wijze als de sultana rozijnen.

Er bestaan ook krenten van de krentenboom. Dit zijn kleine struikachtige bomen waaraan de krenten groeien. Deze krenten boom struiken komen veel voor in Drenthe waar de krenten na de oogst gedroogd worden en verkocht.

 

Bron: De Wijnhoek

 

Update 06-12-2010

Na wat opmerkingen over de validiteit van dit inmiddels bejaarde topic, heb ik besloten nog wat aanvullende links te plaatsen zodat men nog wat meer bronnen kan raadplegen. Andere aanvullingen zijn welkom!

.: Reacties
Eri[k] - Website 

Een mooie start van een nieuwe categorie op ericdevos.nl ? Vrijdag:feitendag ! Ik ben in ieder geval blij dat ik alsnog te weten ben gekomen dat ik de vraag uit Party&Co. wel goed had !
Martijn 

Een telkens terugkerende vraag.... Fijne discussies hebben jullie smile. Ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik me dat dus nog nooooooit had afgevraagd....
tamaar 

Juist Erik!!!!!!! Wij hadden het dus wel goed! Dat betekent dat wij de volgende keer bij party en co 1 plaat voorsprong krijgen toch????
Gianfranco 

Een uitermate nuttig bericht dit Lupus, wie weet kan je hier ooit nog zo'n mega hoogstaand tv-bel-spel of zo mee winnen smile

Oh ja had vannacht btw ineens een ouderwets geniale ingeving... jij hebt namelijk gisteren eigenlijk gewonnen met Machiavelli smile Hoewe Martijn wel als eerste 8 gebouwen had en dus 4 punten kreeg, had jij er ook 8 aan het einde van de laatste beurt en daar krijg je dan 2 punten voor, conclusie met 30 punten ipv 28 heb jij dus gewonnen. n00b geluk zullen we dat maar gewoon noemen, wil graag revanche nemen in Frankfurt deze zomer!
Eric 

haha! Toch gewonnen, das wel gunstig. Die revanche gaat er zeker komen, vond het zeker een cool spel.

Heeft Marloes nog die iPod gewonnen? Zal zo eens naar je foto's kijken op je weblog.
Gianfranco 

Ik had ook niet zo'n moeite om in slaap te komen hoor smile En nope... een of ander mens uit Tilburg heeft dat pokkending gewonnen.
Eri[k] - Website 

Zojuist heb ik even op die link naar de wijnhoek geklikt. Had ik beter niet kunnen doen. Wat een lelijke site zeg ! En heb je je geluid aan staan ? Ga dan eens naar de homepage en aanschouw een Startrek-achtig geluid bij het inkomende logo ! Waaaazjuuuuww!
Gerard - Website 

He Erik,

 

Leuke reactie

 

In 2006 was jij dus de eerte die een negatieve reactie gaf over mijn site.

Nu 2010 lees ik dit en daar ben ik erg blij mee. Eindelijk iets negatiefs na alle lovende woorden.

 

Ik heb met spanning jouw site gezocht om daar iets van te leren, maar wat ik heb kunnen vinden spat nou ook niet echt van het scherm....toch?

Veel succes.

Oh ja, Waaaaaazjuuuuww is weg en dat is maar goed ook. worshippy

 

Eric 

@Gerard, wat leuk om je reactie te lezen. Wist je dat "verschil tussen krent en rozijn" één van de zoektermen is waarop mijn website het beste scoort tongue

 

Na 4 jaar nog steeds een succesnummer! Veel succes verder!

Kees 

Volgens mij klopt dit niet. Rozijnen zijn altijd van groene druiven. Ze worden blauw/bruin door het drogen in de zon. Gele rozijnen worden gewassen in zwavel en gedroogd in een oven.
anonymous 

Toch wel jammer dat mensen die geloven wat ze op het internet leven... kees weet gelukkig ook al beter dat wat jij hier verteldvoor een groot gedeelte onzin. 

 

ik zou zeggen ja nog maar goed zoeken op het net of na vraag doen bij mensen die er verstand van hebben en zet nu wel het juiste op je site.

 

check back in a week or 2 

Eric - Website 

Fijn om blijkbaar als (foute) autoriteit gezien te worden... neutral

Ik zal eens navraag doen.

Eric 

@anonymous

Moet wel zeggen dat je reactie lastig lezen is, zo zonder hoofdletters, interpunctie en grammatica.

Eric - Website 

Goed, even nog wat verder geGoogled dan mijn neus lang is.

Op veel websites hetzelfde verhaald. Dat zowel de soort druif, als de behandeling uitwerking hebben op het uiteindelijke product.

 

Zal wat extra linkjes in de post opnemen smile

Martje 

Het doet me toch goed om te zien dat zo'n onderwerp niet vergeten wordt! Details zijn belangrijk, ook al zijn 't dagelijkse dingen.

@eric Keep up the good work smile

Marjon 

Bedankt Eric,na een flinke discussie met mijn man weten wij eindelijk het verschil.

Natuurlijk had ik gelijk hahaha,nogmaals bedankt nu bakt hij de oliebollen. 

 

Groetjes Marjon 

Blog archief (2004-2013) - ©2005-2019 Eri[c/k]